Megdőlt a szerdai karambolrekord

A kiemelt kép archív felvétel. Készítette: Szabó Apor.

Miután december 4-én két balesetről számoltunk be, december 5-én már három balesetet jegyeztek Udvarhely környékéről a Hargita megyei rendőrségnél.

Időrendben az első 10.40-kor történt a Bucsinon átvezető úton, az egyik veszélyes jobbkanyarban egy zilahi 36 éves férfi autójával átment a szemközti sávra és frontálisan ütközött egy haszongépjárművel, amit egy Maros megyei 26 éves férfi vezetett szabályosan. Az ütközés következtében egy 53 éves nő sérült meg.

15.35-kor egy farkaslaki 21 éves fiatalember hazafelé tartott Székelyudvarhelyről, amikor hátulról belement egy autóba, ezt pedig nekiütötte egy harmadiknak, amely balra szeretett volna térni és megállt, hogy elsőbbséget adjon a szemből érkező járműnek. Személyi sérülésről nem számoltak be a rendőrség honlapján.

A harmadik baleset 18.15-kor történt Szentegyháza és Csíkszereda között. A bucsini balesethez hasonlóan, egy 59 éves csíkszentkirályi férfi egy veszélyes jobbkanyarban áthajtott a szemközti sávra, és frontálisan belement a szemből szabályosan érkező autóba, amelyet egy 34 éves Vrancea megyei férfi vezetett. Mindkét autóban megsérült egy-egy utas: egy csíkszentkirályi 62 éves nő és egy 23 éves Vrancea megyei nő.

Egyik sofőr sem volt ittas állapotban, a vétkesek ellen bűnvádi eljárás indul – olvasható még a rendőrségi portálon.