Megbüntették, mert túl sok fát raktak az utánfutóra

Egy traktor vontatta utánfutó fát visz Fenyéd területén, a 138-as megyei úton, és a teher valószínűleg meghaladja a törvényes mennyiséget – értesítették szeptember 1-jén, pénteken a 112-es sürgősségi számon a rendőrséget.

A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy 49 éves szentegyházi férfi a sofőr, s a zetelaki erdészet munkatársának mérése alapján az iratokban feltüntetett mennyiséget 13,85 köbméterrel meghaladták a rakodásnál.

A férfi ellen bűnügyi eljárás indult a 10 köbmétert meghaladó faszállítmány megfelelő iratok hiányában való szállítása miatt.

A 13,85 köbméter fát és a járművet elkobozták. Az ügyet a rendőrség az ügyészség felügyeletével vizsgálja, olvasható a megyei rendőr-főkapitányság közleményében.

Vasárnapi büntetés

Vasárnap 9 óra 45 perckor egy 58 éves szentegyházi férfi az 50-es községi úton haladt Korond és Fenyőkút között egy tehergépkocsival, amikor ellenőrizték a rendőrök, és megállapították, hogy 3,2 köbméter tűzifát (lucfenyő) visz, iratok nélkül.

A férfit 2.000 lej kifizetésére büntették a 171/2010-es számú törvény megsértéséért, a fát pedig elkobozták tőle, számol be róla a rendőrség.

Â