Frissítve: Megbukhat az igazságügyminiszter?

Kiderül az igazságügyi miniszter leváltásáról szóló parlamenti szavazáson, hogy élvezi-e még Tudorel Toader a szociáldemokrata párti képviselők támogatását – mondta hétfőn a sajtónak Liviu Dragnea pártelnök.

A PSD-elnöktől azt kérdezték az újságírók, kell-e izgulnia a tárcavezetőnek az ellenzék által ellene benyújtott egyszerű indítvány miatt. „Nem tudok válaszolni erre a kérdésre, mert nem tudom” – mondta Dragnea.

A képviselőház kedden vitatja meg az igazságügyi miniszter leváltására irányuló javaslatot, a szavazást pedig szerdán tartják. Toadert az igazságszolgáltatási törvények sürgősségi kormányrendelettel történő módosításai miatt kritizálják, a nagyvárosokban többször is utcára vonuló tüntetők a lemondását követelték.

Frissítés:

Kvórumhiány miatt felfüggesztették szerdán a képviselőház ülését, ezért nem szavaztak Tudorel Toader leváltásáról – tájékoztat az Agerpres. A teremből többnyire a kormánykoalíció (PSD-ALDE) képviselői hiányoztak.

Meg kell beszélnünk a koalícióban Tudorel Toader ügyét – jelentette ki Liviu Dragnea PSD-elnök, aki elismerte, hogy elégedetlenség alakult ki az igazságügyi miniszter tevékenységével kapcsolatban, de nem a parlamentben, és nem az ellenzék nyomására akarnak a sorsáról dönteni.

agerpres.ro