Megállok ide! Filmezzél, Csabika!

Túlmozgásos kamera, rezgő mikrofonvégre kapott helyi tanácsosok! Ne hagyd ki, még ma este tekintsd meg ezt a csodálatos, Borboly-díj várományos élő közvetítést, melynek témája a pénteki nap híre, hogy megnyílt végre a székelykeresztúri szenátori iroda!

Péntek délelőtt gyanútlanul dolgozom, a Facebookon osztom a cikkeket, amikor a közösségi oldal értesít, hogy Antal Lóránt élő adásban van. Hűha, bekattintok! Semmi. Ez a tartalom nem érhető el a hírfolyamban.

Szomorúan veszem tudomásul, hogy a rövid tartalmak idejében a közvetítések már azelőtt véget érnek, hogy elkezdődnének. Vagy csak a szenátor úr zsebe kelt önálló életre. Előfordul az ilyesmi. Egyszer az enyém is levezényelt, míg fogat mostam, egy komplett szerkesztőségi gyűlést.

Alig telik el egy-két óra, a szenátor úr ismét élő adásban van, jelzi újból a Facebook. Két élő adás egy nap, nem lesz ez egy kicsit sok? –  gondolom, de izgatottan bekattintok. Ismét.

Ha minden igaz, live-ban vagyunk!

– Megállok ide. Filmezzél, Csabika!

Ezúttal tényleg megjelenik a stabilizálódó képen Antal Lóránt. Némi kéztördelés, 15 másodperc hatásszünet után elmondja, hogy ő szeret fiatalokkal dolgozni, „dinamikus a munkánk”, csak van, hogy a fiatalok feledékenyek, mint például Csabika, aki az előző bejelentkezésnél elfelejtette a felvevő készüléket a töltőre tenni, s most izgul a kamera mögött.

Kameramann Csabika és a szenátor úr Székelykeresztúron vannak, az RMDSZ irodánál, ami egyben a városi könyvtár, és aminek az épületére nemsokára felkerülhet az Antal Lóránt szenátori iroda tábla is, ha polgármester úrra is számíthatunk.

Besétálunk velük az épületbe, Antal beszél közben, csak időnként lóg ki a képből valamelyik létfontosságú szerve. Ezek másolják a stílusunkat, bakker!

Felmegyünk az épületbe, „hogyha Csabika eltalálja a lépcsőket és feltalálunk” – szabja a feltételeket Lóci a kép egyik szélétől a másikig dülöngélve.

Az iroda avatóján felvonul szinte a teljes keresztúri vezérkar beleértve Klein László helyi RMDSZ-elnököt és Kolumbán Dávid megyei tanácsost.

Szenátor úr üdvözli az elnök és tanácsos urakat, és: Nórát!

Az irodába kifüggesztettek egy hatalmas eseménynaptárt, mert fontos, hogy mindenki lássa, hogy itt mi történik, mutatja szenátor úr, akiről fontos információ, hogy szenátori minőségemben is nem a Holdról jött szenátor vagyok, hanem az RMDSZ szenátora!”

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!