Még számíthatsz havazásra a héten

Változó hőmérséklet, mérsékelt csapadék várható a következő két hétben, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 25-e és február 7-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben az első napokban lehűl a levegő, a nappali hőmérsékleti értékek átlaga fagypont körül alakul, éjjel akár a mínusz 8 Celsius-fokot is eléri. A hét végére fokozatos felmelegedés várható: napközben 4-6, éjszaka mínusz 3 és mínusz 1 Celsius-fokkal. Ez a hőmérsékleti intervallum nagyjából megmarad a második héten is. Enyhe csapadék akármikor és akárhol kialakulhat.

A weather.com előrejelzései szerint Székelyudvarhelyen is hasonlóan alakul a hőmérséklet: a hét elején mímusz 1 és mínusz 2 fok lesz nappal, éjszaka pedig 3 fokkal kevesebb. Péntektől felmelegedik az idő, a nappali mínuszok eltűnnek, szombaton napközben akár 5 fok is lehet, éjszaka pedig fagypont körüli értékek lesznek. Havazásra, havasesőre az előrejelzések szerint még a hét minden napján számíthatunk, a következő héttől azonban szárazabb, felhős időnk lehet.