Még riválisaikat is biztatták a diákcsapatok

A ragyogó napsütésben déli 12 órakor kezdődött el a diáknapok ötödik napja a Septimiában. Az előző éjszakai izgalmak és fáradalmak ellenére is kirobbanó lelkesedéssel fogadták az újabb kihívásokat a csapatok.

A diákok négy különböző versenyszámban mérték össze erejüket és ügyességüket. Voltak mindenki számára ismert feladatok, de a szervező csapat – egy hasonló rendezvényeken még nem látott – játékkal is készült. 

Archív fotó
Fotó: GÁL Előd

Elsőként a focipályán és a teqballasztalnál csaptak össze a labdasportok kedvelői, ezután a duatlon következett, ahol a versenyzőknek egy akadálypályán kellett átszaladniuk, majd a végén célba dobniuk, mindezt a lehető legrövidebb idő alatt. Az előbbiekkel párhuzamosan folyt a már említett különleges versenyszám, az élő-bowling. Ez a feladat olyannyira magával ragadta a versenyzőket, hogy fergeteges lelkesedéssel és hangerővel biztatták még riválisaikat is, akik éppen a szappanos vízben csúsztak a bábuk felé, miután kiálltak már néhány ügyességi próbát.

A focibajnokság győztese a MoneyFest csapata lett, az élő-bowling igencsak szoros küzdelemnek bizonyult, hiszen négy csapat holtversenyben került az első helyre. Ők a ComfortOFF, a FuTourists, a MOVE’N GROOVE és a Dynastival voltak, győzelmük a kreatív és frappáns csúszási technikájuknak könyvelhető el. A Dynastival kiemelkedő teljesítménnyel zárta a napot, mivel a teqballban és a duatlonban is felülkerekedtek. Boldogan bulizhattak este 22 órától a Jungle Clubban, ahol Little B zenélt.

Az utolsó előtti nap, így már a hét vége felé közeledve, úgy tűnt, a csapatok még jobban összerázódtak, és a verseny is tovább éleződött. Egy biztos: a diáknapozók a kisebb horzsolásoknak és napbarnított arcoknak köszönhetően a tanév hátralévő részében is garantáltan emlékezni fognak erre a felhőtlen és forró délutánra.