Még pár nap és jobb lesz az idő

Hűvösebb és melegebb napokra egyaránt számítani lehet október közepéig, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett kéthetes előrejelzéséből.

Erdélyben

a hét első napjaiban hidegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, a nappali csúcsértékek átlaga nem haladja meg a 14-15 Celsius-fokot, október 5-étől 9-éig azonban fokozatos felmelegedés várható, a maximumok átlaga 16 és 22 fok között fog változni. Jövő héten ismét enyhén csökken a hőmérséklet, 18-20 fokig melegszik nappal a levegő. Éjszaka átlagosan 4-8 fokig, október 6-án és 7-én 2-4 fokig csökken a hőmérséklet. Esőre hétfőn és kedden, majd a jövő hét folyamán lehet számítani.

Székelyudvarhelyen

az AccuWeather meteorológiai portál szerint a hét végéig fokozatosan melegszik a hőmérséklet: a keddi maximum 12 Celsius-fokból csütörtök-péntekre már 18-19 lesz, és ez marad is egészen a következő hét szerdájáig, azután 16 foknál nem lesz melegebb.

Az előrejelzések szerint még nem lesz fagypont, de kedden és szerdán közelíteni fognak a hőmérők higanyszálai a zéróhoz, ekkor éjszaka 3-4 Celsus-fokra lehet számítani. Ahogy a nappali maximális hőmérsékletek, úgy az éjszakai minimálisak is nőni fognak a csütörtök utáni időszakban egész a következő hét szerdájáig, ezeken a napokon 5-6 Celsius-fokoknál nem lesz hidegebb az előrejelzések szerint.

Esőre kedden, október 4-én van a legnagyobb esély.