Még havazhat is a héten

Változékony időre számíthatunk a következő két hétben, az ország régióinak nagy részében többnyire hideg lesz, és csapadék is várható, írja az Agerpres az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 14-e és 27-e közötti előrejelzésére hivatkozva.

Eszerint Erdélyben hétfőn és kedden enyhén felmelegszik az idő, utána azonban ismét lehűlés várható: március 15-én 9-10 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcsértékek átlaga, március 19-én ez már csak 4-6 fok lesz. Éjszaka a hét első felében mínusz 2, majd akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. Jövő héten fokozatos felmelegedésre lehet számítani, a maximumok átlaga 10-12 Celsius fok, a minimumoké mínusz 2 fok körül alakul. Enyhe csapadékra március 16-án és 18-án, majd 23-a és 27-e között van kilátás.

Az accuweather.com meteorológiai portál szerint Székelyudvarhelyen kedden és szerdán lesz a legmelegebb, 9 Celsius-fok körül alakul a csúcsérték, azonban szerdán már esőre, hóra is számíthatunk. Csütörtök-péntekre 6-7 Celsius-fokra csökken a csúcsérték nappal, mínusz 10-re éjszaka, esőzésekre 50 százalék esély van. A hétvégénk napos lesz, nappal 5-7 Celsius-fok, éjjel akár mínusz 9 is lehet.