Még egyszer, utoljára összehívják a leköszönő tanácsot

Felvétel a júliusi rendes tanácsülésről.
fotó: DÁVID ANNA JÚLIA

Tizenhárom napirendi ponttal hívta össze a polgármester a szeptemberi rendes tanácsülést, amely a jelenlegi felállásban az utolsó lesz a 2016-ban megválasztott önkormányzati testületnek. Ezek szerint az alábbi tanácshatározatok nem maradhatnak a választások utánra.

Egymás után a harmadik költségvetés-kiigazítást kéri a polgármesteri hivatal, ezúttal az ANAF-tól visszakapott TVA-t, valamint a megyei tanácstól a speciális oktatásra kapott támogatást kell befogadnia az önkormányzatnak. Kiadási oldalon ugyancsak harmadjára próbálják felszabadítani a három útfelújításra lekötött 200-200 ezer lejes összegeket, illetve a Székelytámadt vár körüli területvásárlásra szánt 300 ezer lejt. Szükség van a pénzre, a járványügyi helyzet kezelésére 1,25 millió lejt csoportosítanának át a közbiztonság, környezetvédelem, kultúra-szórakozás-vallás, közlekedés fejezetektől az oktatásra.

Ezen kívül előrelépés történhet az ANL-lakások eladása körül, ugyanis a tanács elé terjesztették az értékesítési szabályzatot. Árverésre bocsátanák a városi erdőalapból származó fát is, ennek kiindulási árát is jóvá kell hagynia a testületnek.

A múlt tanácsülés óta két újabb kérés érkezett állami tulajdon magántulajdonná minősítése végett, egy 309 négyzetméteres területet pedig köztulajdonná nyilvánítana az önkormányzat.

A gáz-, víz- és szennyvízhálózat bővítésére vagy cseréjére ezúttal három kérés érkezett a szolgáltatóktól, továbbá a városi kórház egyik épületének leltári értékén emelnének, és a könyvtárépületre vonatkozó bérleti szerződésen is hosszabbítani kellene.

Nincsen tanácsülés ügyvédfogadás, jobban mondva annak vitája nélkül, az utolsó napirendi pontot megint a Szejke-per jogi szolgáltatásai képezik.

A részleteket szeptember 10-én, csütörtökön 9 órától ismerhetjük meg. A tanácsülést a városháza Szent István termébe hívták össze.