Még egyet emelne a távhő árán az Urbana

24 napirendi ponttal összehívta az év első rendes tanácsülését január 27-ére a polgármester.

Az önkormányzati testületnek döntenie kell a hőenergia áráról, amelynek újabb, bár enyhe növelését javasolja az Urbana Rt. vezetősége. A cégnél folytatódik a vezetőtanács kiválasztása, erre is vonatkozik két határozattervezet, illetve a Számvevőszék pénzügyi rendellenességeket talált náluk, melyekről a jegyző készül bővebben beszámolni.

A város egy másik közszolgáltatója is jóváhagyást kér: az RDE Harghita a szelektív hulladékgyűjtés árát módosítaná a hivatallal kötött szerződésben – ez a szemétdíjat nem befolyásolja, állítja a műszaki igazgató.

A tanügy területén az iskolahálózatról szól egy tervezet, illetve a Marin Preda iskola részt vesz egy országos pilotprogramban, amelynek keretében ételcsomagokat kapnak a tanulók.

Ahogy az év elején lenni szokott, el kell fogadniuk a szociális tevékenységek éves tervét, illetve a szociális juttatások, segélyek összegeit.

A fejlesztések terén a Zöld Liget lakópark vár arra, hogy rácsatlakozhasson a szennyvízhálózatra, a városi strand és a vár felújítási dokumentációi is napirendre kerülnek.

Ingatlanügyek is lesznek: két telket ki kellene venniük a közvagyonból, hogy elcserélhessék ezeket, egy harmadikat az állam nevéről (kérésre) magántulajdonba tenniük, illetve be kellene fogadniuk két magántelket a közvagyonba beruházás (utca, járda stb.) céljából.

Ritka tanácsülés ügyvédfogadás nélkül, ezúttal a szejkei csatornázási munkálatok kifizetését követeli peres úton a Macops a hivataltól. A polgármester a testület hozzájárulását kéri a jogi szolgáltatások kiszerződéséhez.

A tanácsülés csütörtök reggel 9 órától kezdődik a városháza Szent István termében, tudósítani fogunk róla.