Még egy baleset volt hétfőn

Fotó: Králl Levente (Facebook). Kiemelt kép: Dézsy Károly (Facebook)

Összeütközött két személyautó Szentléleken, a malomfalvi eltérőnél – adták hírül hétfőn délután az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó Facebook-csoportban, alig egy fél nappal azután, hogy Szentegyházán elütött egy lovat, majd fának ütközött egy autó.

A hozzászólók szerint a balesetet a magyarországi jelzésű, fehér autó okozta, amely – Malomfalva felől érkezve – nem adott elsőbbséget az Udvarhely felől érkező szürke, Hargita megyei kisterepjárónak. Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy az elsőbbségadás elmulasztása okozta a balesetet a 13A és 13C jelzésű országutak kereszteződésénél.

A két autóban összesen négy utas volt, közülük ketten sérültek meg. A helyszínre két mentő érkezett, az egyiket a SMURD küldte. A fehér autót vezető 50 éves magyarországi férfinak csupán az egyik ujja törött el, a hargitai autó egyik utasát, egy 27 éves nőt viszont koponyasérüléssel szállították be az udvarhelyi kórházba – mondta el Dr. Domokos Iván, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatója.