Még csábít napsugaraival a november, de meddig?

Az átlagosnál magasabb lesz a hőmérséklet országszerte november 7-14. között, a csapadék pedig az ország nagy részén, de különösen a délnyugati régiókban kevés lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által közzétett előrejelzésből.

Erdélyben november 10-éig 13-14 Celsius-fok körül alakul a maximumok átlaga, azt követően pedig már csak 10-11 fok körül.

A hegyvidéken 7-én 8 Celsius-fok, november 8-13. között 6-7 Celsius-fok lesz napközben. Az elkövetkező két hétben nem várhatók fagyos éjszakák, a minimumok átlaga előbb 6-8, majd 1-2 fok körüli lesz.

A november 14. és 21. közötti héten a levegő átlaghőmérséklete országszerte az erre az időszakra jellemző normális értékek közelében lesz, csapadék pedig minden régióban, de különösen a hegyvidéki területeken kevés lesz.

Székelyudvarhelyen a weather.com előrejelzései szerint egészen csütörtökig, november 10-éig 15-16 Celsius-fok körül alakul a nappali hőmérséklet, túlnyomóan napos időre számíthatunk, de csütörtök éjszaka jelentősen csökken a hőmérséklet: legtöbb 3 Celsius fok lesz a jelzett időszakban, ezután a nappali csúcs 11, a minimumok 5 Celsius-fok körül alakulnak majd.

Csütörtök éjszakától kezdve csapadékra, kisebb esőzésre is számíthatunk, amely pénteken, november 11-én nappal és éjszaka is tartani fog.

Kiemelt kép: Szabó Apor