Még az idén lehet saját lakásod a Csereháton

Többlépcsős a folyamat. Lassan, de haladnak vele.
Fotó: GÁL ELŐD

A Csereháton összesen 254 olyan ifjúsági lakás van, amelyeket a bérlők elvileg megvásárolhattak volna, a gyakorlatban eddig erre mégsem volt lehetőség. Utoljára 2019 márciusában írtunk a csereháti lakások nem-eladásának történetéről, a városháza akkor azt mondta: a telekkönyvezéshez szükséges felmérés befejeződött, és számításaik szerint a telekkönyvi hivatal munkája és a közjegyzői eljárás 2019 nyarának elejére zárul le.

A városháza múlt héten, március 4-én közleményben számolt be arról, hogy lezárult a telekkönyvezési eljárás, és elkezdődhet az eladási árak megállapítása, ehhez azonban el kell készíteni a lakrészek energetikai bizonylatát.

Itt tartunk, mikor lesz vége?

A folyamat elindításának feltétele volt a város költségvetésének elfogadása, ami 2020. február 20-án történt meg, így elindulhatott a közbeszerzési eljárás az energetikai bizonylatok kiállítására – írták.

Jelenleg a szerződéskötés zajlik azzal a szakcéggel, amely kiállítja az energetikai bizonylatokat. Idén mindenképpen szeretnénk a folyamatot lezárni. Az árak kiszámolása ezzel párhuzamosan történik, az Országos Lakásügynökség jóváhagyását követően válnak véglegessé – közölte érdeklődésünkre Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője.

Amint összeáll a lakások teljes dokumentációja, az önkormányzati testületnek döntést kell hoznia az eladásról. A jóváhagyás után a teljes dokumentációt az Országos Lakásügynökség (ANL) elé kell terjeszteni jóváhagyásra, és ezután lesz lehetőség a lakások megvásárlására – közli még a városháza.