Koncertre hívnak, már az évadnyitás előtt

A 2023–2024-es évad hivatalos megnyitása előtt, szeptember 10-én, vasárnap 18 órától fellép Székelyudvarhelyen a művelődési ház nagytermében a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar – tájékoztat a Székelyföldi Filharmónia. 

Az előadásra jegyeket elővételben a művelődési ház pénztáránál lehet vásárolni, vagy a koncert előtt ugyanott. A diákok számára a belépő 10, a nyugdíjasoknak 20, a felnőtteknek pedig 25 lejbe kerül. 

A Székelyföldi Filharmónia 16. évadának bérleteit jövő hét folyamán kezdik árusítani, az árak változatlanok tavalyihoz képest, írják közleményükben. A Ruha István bérlet 200, a Lakatos Imre 150, a Balogh Ferenc pedig 100 lejbe kerül. Bővebb információkat a bérletekről ide kattintva találsz. 

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. A Magyarország nemzeti zenekaraként működő formáció kiemelkedő szerepet tölt be az ország zenei életében, az elmúlt hat évtized során pedig nemzetközileg is komoly hírnévre tett szert. Mára már világszerte a kamarazenei műfaj egyik legkiemelkedőbb képviselőjeként tartják számon az együttest precizitásuk, műfaji sokoldalúságuk és kimagasló alkalmazkodóképességük miatt.