Még a szerdát bírd ki, aztán jobb lesz. Kicsivel. Egy darabig.

Aszfaltozzák a Bethlenfalvi utat. A jó hír, hogy szerdán végeznek, a rossz hír, hogy szerdán még hosszú lesz az út, pontosabban az úton töltött várakozás hazáig.

Kollégáink szerdán délben a helyszínen utaztak, tapasztalataik szerint

nagy a fejetlenség.

Nem egyértelműek az útjelzések, aki nem idevalósi, az könnyen eltévedhet, számolnak be. Figyelmeztetnek, a Fások utcáról nem tudsz visszakanyarodni a Bethlenfalvi útra, ahogy a Cipészekről sem. Mindkettő esetében földutakat használnak az arra tévedők: az előző esetében a Fortuna lakópark mellett haladó földutat, utóbbi esetében a Lakatos István utcát a Termés utcával összekötő szakaszt (Keresztvápa utca). Ha alacsony a kocsid, azt tanácsoljuk, kerüld ezeket az útvonalakat. Ezeket a lezárt részeket nem jelzik időben, gyakran csak utolsó percben veszik észre a sofőrök, hogy nem mehetnek tovább, így az sem ritka, hogy egyszerre többen is próbálnak megfordulni és más lehetséges útvonalat keresni.

Mint a kivitelezőtől megtudtuk,

szerdán végeznek az aszfalozással, ezután

a következő réteg aszfaltot készítik elő: szintre emelik az aknatetőket, aszfaltozzák a járdákat, előkészítik a melléutcákat, mint mondják, ha nem is ekkorákra, ezalatt is korlátozásokra lehet majd számítani.

Ha ezzel végeznek, következik a kopóréteg. Ez nagyjából ugyanúgy fog történni, mint az aszfaltozás, magyarázza a kivitelező. Nagyjából háromnapos lezárásra kell majd számítani. Hogy ez pontosan mikor lesz majd, még nem lehet tudni pontosan, az időjárástól függ, mondta.