Még a Patkóban is eljárják a csárdást

Idén is megszervezik az Erdélyi Táncháztalálkozót, írják Facebookon. Az előadásokból, kézműves vásárból, játékokból, kiállításból és természetesen a mulatságokból ebben az évben sem lesz hiány.

Az eseményt szeptember 7-9. között szervezik több helyszínen. 

Csütörtök

Az eseménysorozat 18:30-tól Ádám Gyula ArcPoétika című fotókiállításának megnyitójával kezdődik a park bejáratánál, 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes adja elő az Istenes című előadását a művelődési házban, ugyanitt 20 órától folkkocsma lesz.

Péntek

A második nap kézműves vásárral és borudvarral indul a parkban 16 órától, majd 17 órától kezdődik a felvonulás, ami a Márton Áron térről indul. Ezt a Rendek között, vonók mögött együttes követi 18 órától a park színpadán. 19 órától a résztvevők próbára tehetik tudásukat a FolkAktív nevű játékban a Jungle sátorban. Majd a Sapientia EMTE Kolozsvári Kar Táncművészeti szak végzőseinek vizsgaelőadása következik a művelődési házban 20 órától, a napot táncházzal zárják, ez 21 órától kezdődik a Jungle nagytermében, a Jungle sátorban és a néptáncműhelyben.

Szombat

A délelőtt ismét kézműves vásárral és borudvarral indul 10-től, de ezúttal lesz más programlehetőség is 10-től a parkban: KÖZös Csiporka játszó- és alkotótér, Udvarhelyszéki Anyák Egyesületeének kismama sátra és az Égig érő fa gyerekelőadást is meg lehet nézni a művelődési házban. Utóbbi 12-től ismét játsszák majd.

11 órától kezdődnek a néptáncegyüttesek előadásai a parkban, ezzel párhuzamosan a néptáncműhely próbatermében pedig gyerektáncház lesz.

Ezt követi a néptáncoktatás a Jungle nagy termében 12-től, 16 órától a pálinkakóstoló a néptáncműhely próbatermében. Az este a gálaműsorral zárul 18 órától a városi sprtcsarnokban az erdélyi magyar hivatásos néptáncegyüttesek közös előadásában. Majd 20 órától táncház lesz a Jungle nagytermében, a Jungle sátorban és a néptáncműhelyben.

A részvétel díjmentes.

A kiemelt kép archív