Medvét fogott a csereháti csapda

Kétéves bocsot fogott a Csereháton felállított medvecsapda február másodikán. A Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület szakemberei elszállították az állatot a helyszínről, és olyan helyre vitték, ami távol van lakott területektől – tájékoztat honlapján a városháza.

Medvecsapdákat lakossági bejelentés alapján helyeznek ki a város területére, olyan helyszínekre, ahol a terepviszonyok megfelelőek. Az igényt az egyesületnél vagy a polgármesteri hivatalnál (akár online felületeken is, például az Udvarhely MA applikáción keresztül) lehet jelezni.

A Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület egy medvecsapdával rendelkezik, amely többször ki volt helyezve a Farcádi utca tetején, Bethlenfalván a Melinda Group székhelye mögött, Kadicsfalván és a Csereháton is. A vadkamerás felvételeken láttak már korábban is medvét, viszont eddig egyetlen egyed sem került a szerkezetbe. Olyan viszont többször is előfordult, hogy a lakók kíváncsiságból piszkálták a csapdát – tudtuk meg Zörgő Noémitől, a városháza szóvivőjétől.

Kiemelt fotó: udvarhely.ro