Medvék miatt figyelmeztettek újra – videóval

Kedd este újabb figyelmeztető üzenetet küldtek ki a Ro-Alert rendszeren keresztül egy Székelylengyelfalván megjelenő medve miatt.

A helyiektől érdeklődve megtudtuk, este 22 körül egy munkából hazatérő személy vette észre a medvét a temető szomszédságában, a falu elején.

– Rádudált állítólag az illető, a medve elkezdett menekülni a főúton. Miután értesítette a szomszédságot is, meghajtották az állatot, ami még egy kerítést is levert a falu központjában, menekülve a falubeliektől. Úgy gondolom, hogy Gere Ilona nénihez szeretett volna visszatérni a medve, mert előző este nem járt szerencsével – mondta el érdeklődésünkre Lakatos Géza, a néni szomszédja.

A faluból sokan vettek részt a medve elriasztásában, így többen első kézből is tájékoztatták portálunkat az esetről. Karsai Antal is üzenetet kapott az egyik lengyelfalvitól, hogy vigyázzon, a medve az úton, egy kocsi előtt üldögél.

– Egyből az állataim jutottak eszembe,

nagy volt a kutyaugatás is, így megindultam hátrafelé a kertbe. Ott morgásra, csörömpölésre lettem figyelmes. 15-20 méterre előttem volt a bocs, átszökött a kerítésen és odalett. Mások már hajtották, ordítoztak, hogy elijesszék a faluból. Gyorsan megérkezett a rendőrség is, valaki értesítette őket is – számolt be a gazda.

Nem csak ez a medve tett látogatást a Felsőboldogfalva községhez tartozó faluban. Hajnali negyed négy környékén az Alsó utcában egy bocsos medve sétálgatott az utcán, ott is a lakók éberségén múlott, hogy el tudták kergetni a lakott területről az állatot idejében.

Egy másik településen, Zeteváralján is riasztott a Ro-Alert, ahol egy anyamedve két bocsával keltett riadalmat. Az Udvarhelyszéki Közlekedési Infóra feltöltött fotó szerint a medvéket már napvilág is látták a gát környékén. Sikaszóban élő olvasóink gyakran beszámolnak arról, hogy a Szél-liknál gyakran látják a medvéket, ami nincs messze az előbb említett helyszíntől.

Egyik, helyben élő olvasónk a figyelmeztető üzenet kiküldése előtt filmezte le a medvecsaládot.

Nagy Attila, Zetelaka község polgármestere nem tud arról, hogy “bajt csináltak volna a medvék” az előző éjszaka, az ijedtségen kívül másról nem számoltak be neki sem a községbeliek.

A kiemelt fotó illusztráció!