Medvecsapda csalogatja az embereket

A felvételek szerint az emberek kíváncsibbak, mint a medvék.
Fotó: Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség Facebook-oldala

Az október végén történt medvetámadások miatt medvecsapdát helyeztek ki Kadicsfalván, hogy a garázdálkodó állatokat befogják.

A Rét utca 70. szám alatti kertben levő csapdát azonban nem csak a nagyvadak látogatják, a felvételek szerint sokan mennek kíváncsiságból a közelbe – feltehetőleg fotózni, videózni az állatot.

Ezzel testi épségüket veszélyeztetik.

– Kadicsfalván többször támadt a medve villanypásztorral bekerített állatokra. Ennek megakadályozása miatt helyeztek ki csapdát. Az utóbbi időben az emberek nagyon közel merészkedtek a felvételek szerint, szükséges volt felhívni a figyelmet ennek veszélyeire. A csapda ajtaja lecsapódik közeledésre, ami önmagában veszélyforrás. A benne lévő csalival még nem sikerült befogni a medvét, de gyakran látogatják az állatok a helyszínt – mondta érdeklődésünkre László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője.

Megkérik a szülőket, hogy figyelmeztessék gyerekeiket a veszélyre, ne engedjék a csapdák közelébe őket. Kerüljék messziről a lakók a csapdák környékét, bármikor megjelenhet az állat, ami nagy veszélyt jelent az ott tartózkodókra – áll a helyi rendőrség közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben.