Medve tört be egy nagysolymosi gazdaságba

Összetörte a mezőgazdasági épületet, elvitt egy juhot.
Fotó: Andrási Klaudia

Március 4-én, szerda hajnalban vette észre a nagysolymosi Andrási Dénes, mikor reggeli teendőit végezte az istállóban, hogy medve járt gazdaságában. A károsult gazda szerint a nagyvad összetörte a pajta hátsó részét, leverte a cserepeket az épületről, elvitt magával egy juhot, egy másikat súlyosan megsebesített.

– Másfél kilométerre találtuk meg az elvonszolt állat koponyáját, a teste többi részét mind megette a medve. Harmadik alkalommal járt nálunk a medve, a Patak utcában: egyszer a törökbúzakast törte szét, aztán a disznópajtába akart bemenni – mondta el érdeklődésünkre a károsult.

Az esetet jelentették a románandrásfalvi hivatalnál, a kárrendezés folyamatban van.

Ugyancsak szerdán jelentette az Agerpres hírügynökség, hogy Maros megyében újra megjelentek a településeken a medvék, már nyolc medve-okozta járt jelentettek a hatóságoknak.

Maros megye prefektusa, Mara Togănel összehívta a vadkárok kezelésével foglalkozó munkacsoportot, elküldték a megelőzési kvótákat a környezetvédelmi minisztériumhoz. Figyelmeztetik a lakosságot, hogy medve felbukkanása esetén hívják az 112-es segélyhívót.