Medve ölhette meg a gyergyói férfit

Holtan találtak a hegyimentők egy erdei házban egy embert, akit feltehetőleg medve támadott meg – közölte vasárnap a gyergyószentmiklósi Salvamont.

Fotó: Gyergyószentmiklósi Salvamont (Facebook)

Kollégáinkat tegnap (szombat – szerk. megj), a késő esti órákban riasztották egy idős férfihez, aki feltehetően medvetámadás áldozata lett. Nyolc fős csapatunk nagyon hamar a helyszínre érkezett, annak ellenére, hogy a sérült megközelítése nem volt egyszerű. A rossz idő és a nehéz terepviszonyok is hátráltatták munkánkat. Végül egy erdei házban találtuk meg a sebesültet, akin sajnos, többszöri próbálkozás után sem tudtunk már segíteni. A sérülésekből ítélve az áldozat minden bizonnyal már több idővel a helyszínre érkezésünk előtt elhunyt. A nyomozó hatóságok kiérkezése után, a holttestet az aszfaltútig vittük, ahol átadtuk az illetékeseknek” – olvasható a Dancurás hegyimentő szolgálat bejegyzésében.

A Hargita megyei rendőrség közlése szerint egy 69 éves gyergyóújfalusi férfi, akit a településhez közeli erdőben találtak meg. A nyomozás során kiderült, hogy szombat reggel azzal az indokkal búcsúzott feleségétől, hogy a gyergyószentmiklósi piacra tart. Mivel délután 4 óráig nem tért vissza, a felesége két falustársával együtt az általuk birtokolt menedékházhoz sietett, amikor az úton találták a keresett személyt, körülbelül 150 méterre a háztól, ahová ők szállították be a testet.

A helyszínre kiszálló egészségügyi személyzet megállapította, hogy a halálos sebeket vadállat, legnagyobb valószínűséggel medve okozhatta.