Medve miatt riasztott a telefon

A kép illusztráció.

Hétfőről keddre virradó éjszaka fél 1 órakor egy medve jelenlétét jelezték Udvarhelyen a csereháti zónában a RO ALERT rendszeren keresztül. – Ne sodorják magukat veszélybe, ne fényképezzék vagy filmezzék az állatot, inkább kerüljék el azt és a környéket is – olvashatták az udvarhelyiek a sürgősségi esetek felügyelőségétől kapott körüzenetben.

A helyszínre azonnal kiküldték a csendőröket és egy rohammentőt, de – ahogy az lenni szokott – bottal üthették a nyomát a medvének. Ha lett volna egyáltalán nyoma.

A bevetett egységek ugyanis hiába érkeztek perceken belül, semmit se találtak a helyszínen, még nyomokat se – árulta el portálunknak Gheorghe Suciu rendőrségi szóvivő. Tudomása szerint a 112-t hívó személy sem volt biztos abban, hogy medvét látott, ez mégsem számít vaklármának (amelyet a törvény különben szigorúan büntet), mert Udvarhelyen elég gyakran jár a medve, nem ez volna az első, elszigetelt eset.

– Még mindig jobban tette, hogy a hatóságokat hívta, mintha kiment volna, hogy ő maga bizonyosodjon meg arról, hogy mit látott – jegyezte meg a szóvivő, aki továbbra is arra biztatja az embereket, hogy mindig jelezzék, ha veszélyt észlelnek.