Medve látogatott az állatkertbe (videó)

Közepes méretű medve látogatott el a marosvásárhelyi állatkertbe, írja az Agerpres hírügynökség az intézmény hétfői nyilatkozatára hivatkozva. Az állat valószínűleg élelmet szeretett volna szerezni magának.

A nyomokat szombat délelőtt vették észre, amikből az derült ki, hogy az előző este tért be hozzájuk a nagyvad. Ezúttal a medvelátogatás nem járt kárral, de korábban volt már erre példa: az 1970-es években a bölények, tíz éve a kecskék jártak pórul.

 

Az utóbbi években többször is próbált bejutni hozzájuk medve, ez azt bizonyítja, hogy a megnövekedett létszám és az enyhe tél miatt egyre gyakrabban jutnak be az állatok a város területére, ezért óvatosságra intenek mindenkit az állatkert dolgozói.

A kert gondozói arra is emlékeztetnek, hogy a néphagyomány szerint február másodikán előbújik a medve a barlangjából. Ha kint süt a nap, meglátja az árnyékát, megijed, és még hat hétig visszabújik a barlangjába. Ellenkező esetben kint marad, mert vége a télnek, és jön a tavasz. Február 2-án 12 órakor figyelni fogják az állatok viselkedését, ígérték.