Médiarock: új osztályvezető pengeti a városházi húrokat

Pénteken, január 6-án letette az esküt a városháza szervezési és közönségkapcsolati irodájának új vezetője – közölte Facebook-oldalán a polgármesteri hivatal.

Korábban, öt évig Simon Mária Tímea, a Művelődési Ház jelenlegi igazgatója állt az udvarhelyi polgármesteri hivatal rendezvényszervezői irodájának élén, 2021 nyarától viszont megüresedett az állás, rá több mint egy évre, 2022. november 14-én írták ki az álláshirdetést. Hogy miért csak ennyi idő után, Zörgő Noémi sajtószóvivőtől azt a választ kaptuk, több egyéb állás volt meghirdetve abban az időszakban, amelyek betöltése nagyobb prioritást élvezett (a gazdasági igazgatói, beruházási és fejlesztési igazgatói állások).

Máthé László Ferenc másodmagával jelentkezett a köztisztviselői állás betöltésére, melynek versenyvizsgáját december 15-én tartották. Az írásbelin 74,40 pontot, a szóbelin 75,40 pontot szerzett (a vezetői tisztségre vizsgázók minimum 7-es jegyet kell, hogy szerezzenek).

A másik jelentkező doszárját elutasították, mivel az nem tett eleget az álláshirdetésben kiírt tanulmányi követelményeknek. 

Az állásra olyan személyek jelentkezhettek, akik közigazgatási, kommunikáció, közgazdasági vagy történelem szakágban szereztek egyetemi diplomát, és közigazgatási, menedzsment, vagy más, a betöltendő köztisztséghez kapcsolódó mesteri vagy posztgraduális végzettséggel rendelkeznek. Emellett legkevesebb 5 év szakmai tapasztalattal kellett rendelkeznie a vizsgázónak, akit nem meneszthettek az utolsó 3 év folyamán köztisztségből – derül ki a követelményekről az udvarhely.ro oldalán.

Fotó: Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala

Máthé László Ferenc történelem szakon végzett, menedzsment mesterképzéses diplomával rendelkezik. Sokaknak mint a Digital 3 Televízió hírolvasója és szerkesztője lehet ismerős korábbról, 2015-től a közelmúltig a Star Radio főszerkesztője is volt, emellett dolgozott még az Udvarhely napilapnál, valamint az Udvarhelyi Híradónál is és jelenleg a Friday Rehab zenekar gitárosa.

Úgy látja, „közel áll személyéhez a rendezvényszervezői iroda tevékenysége, sajtós múltja miatt megvan hozzá a kellő tapasztalata, hogy az itt zajló tevékenységeket, mint a rendezvényszervezés, kapcsolattartás, pályázatírás, koordinálni, adott esetben javítani tudja” – fogalmazott telefonos megkeresésünkkor. Tervekről még korai lenne beszélni, hisz péntektől, január 6-ától látja el a szervezési és közönségkapcsolati feladatokat, de a város idei évi tematikája, a játék köré már elkezdődtek a szervezések, mondta még.

Mivel Simon Mária Tímea korábbi igazgató „átköltözésekor” a Művelődési Házba a város rendezvényei közül vele együtt többet szintén „átköltöztettek” a Művelődési Ház fennhatósága alá, gondolunk itt az Udvarhely Napok megszervezésére is, felmerül a kérdés, hogy mik is lesznek a feladatai az új osztályvezetőnek.  A rendezvényszervezői iroda vezetői feladatai közé tartozik majd többek között a testvérvárosi kapcsolatok tartása, különféle kiadványok, így szórólapok, a városháza lapjának szerkesztése, városi rendezvények, nemzeti ünnepek, jeles napok (karácsonyi vásár, gyermeknap, stb.), lakossági fórumok megszervezése és lebonyolítása. A szervezés több esetben ez más intézményekkel, így például a Művelődési Házzal, a múzeummal, városi könyvtárral együttműködésben történik – válaszolta Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője.