Meddig kell elmenned, hogy közel kerülj magadhoz?

Simonyi Balázs filmrendező és ultrafutó a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület meghívására személyesen hozza el három székelyföldi városba, köztük Székelyudvarhelyre a 2017-ben bemutatott dokumentumfilmjét, amely egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére.

Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen, a filmnek pedig külön érdekessége, hogy maga a rendező is szerepel benne, hiszen már négyszer teljesítette a 246 kilométeres távot.

Az Ultra című film másik különlegessége, hogy nem kizárólag a futás mellett érvel, hanem a mozgás mellett, a nem versenyszerűen, hanem saját mentális és fizikai egészségünk miatt űzött sportok mellett, ezért a filmből bárki motivációt meríthet – mondják a szervezők.

A Spartathlon szintideje 36 óra, az Athéntól Spártáig hullámzó, és egy 1200 méter magas hegyet is meghódító futóverseny során 246 kilométert tesznek meg a célba érők. Egy ókori legendának állít emléket, és Leonidász király szobra előtt ér véget az egyik legnehezebb és legnagyobb presztízsű erőpróba a világon.

A fizikai verseny mellett, az Ultra többi szereplőjével együtt Simonyi egy önismereti megmérettetésen is részt vesz. A filmben megismerhetjük a versenyzők személyes motivációit a versenyen és azon túl, hogy miért indulnak el erre az extrém távolságra.

A különleges filmet a Stúdió Moziban lehet megnézni március 25-én, hétfőn 19 órától, a belépés ingyenes. A vetítés után az érdeklődőknek lehetőségük lesz kérdéseiket is feltenni Simonyi Balázsnak.