Maszkosok a Budvár negyedben

Állítólag loptak a Profiból, azért szálltak ki három járművel a rendőrök a helyszínre.
fotó: Pál Edit Éva

Reggel hatkor “maszkosok” jelentek meg a Budvár negyedben. A város más részeiből munkába érkezők nem mertek leszállni a buszról a felhajtás miatt. Két férfit és egy 13 éves gyereket vittek el „úgy papucsban, ruha nélkül, minden”. „Jól agyonütték őket” – ez a Budvár negyedben azt jelenti, hogy jól megverték.

A nyomozó kijön az egyik tömbházból. Már nem feszült a hangulat 9-kor, amikor a tanúkat viszik el.

Azt mondják a környéken lakók, hogy az illetők talán a Profiból loptak, és eladták a termékeket, dezodort, sampont másnak. Megérte a vásár, mert két dezodort és egy sampont tíz lejért árultak.

Valószínűleg bevallották, kinek, mit adtak el, mert jelenleg azokat viszik fel a maszkosok kihallgatásra, akik megvették a lopott termékeket.

A dezodorokat keresik, jelenti az egyik ott lakó vidáman.

Az egyik gyanúsított férfi féléve szabadult a börtönből, a kiskorút is már fogták el lopásért, a másik férfit, a sógort nem ismerik, ő Csíkból nemrég költözött a Budvár negyedbe – mesélik a bámészkodók.

Négyen-öten bemennek, körbeállnak a polc körül, a kamera se látja – magyarázzák, hogy tudnak annyit lopni egy boltból, hogy a megyei rendőrség és csendőrség szálljon ki a helyszínre.

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.