Maszkokkal látnák el a kisjövedelmű személyeket

A kabinet arra készül, hogy maszkokkal lássa el „a szegénységi küszöb alatt élő” személyeket – jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök péntek este az Antena3 televízió műsorában. Itt azt is elmondta, a lakosság többi részének az üzletekből kell beszereznie a maszkokat, de arra törekednek, hogy ezek olyan mennyiségben álljanak rendelkezésre, hogy megfizethető áruk legyen.

Mondta ezt annak nyomán, hogy Klaus Iohannis miniszterelnök korábban kijelentette: nemsokára bemutatnak egy „elég részletes” tervet a korlátozó intézkedések lazítására vonatkozóan, és ennek része a kötelező maszkhasználat is a szükségállapot lejártát követően a beltéri helyeken és a közszállítási eszközökön.

A televízió hírműsorában a miniszterelnök azt is kijelentette, hogy az utóbbi napokban pozitív fejlemények vannak járványügyben, de ez nem jelenti azt, hogy most lazítani lehet. Rámutatott: az elmúlt 24 órában több mint hétezer tesztet végeztek el országszerte, pozitív eredményt kevesebb mint négyszáz személynél találtak. Ugyanakkor péntek az első olyan nap, amikor több személy gyógyult ki a kórból, mint ahány lebetegedett – számol be az Agerpres hírügynökség.