Második meccsét megnyerte az FK

A vasárnapi találkozón könnyed udvarhelyi győzelem született.
Fotó: Sinka-Király Levente

A székelyudvarhelyi sportcsarnokban zajló teremlabdarúgó 1. Liga második teremtornájának második játéknapján a Futsal Klub Székelyudvarhely ellenfele a Kolozsvári Clujana volt. Előző nap a Csíkszeredai Imperial Wet  ellen szenvedett vereséget az FK. A vasárnapi zárt kapus találkozót a Pro X tévécsatorna közvetítette élőben.

Amint arra számítani lehetett, Jakab Zoltán együttese hozta a papírformát a kolozsváriak ellen. Az első gólt a kolozsváriak szerezték, de azt a saját kapujukba: a 3-ik perc végén Kedei passzába ért bele úgy a kolozsvári játékos, hogy az becsapta kapusukat. Szécsi a hatodik percben Kedei passzából iratkozott fel a góllövők közé. A 11-ik percben Balázsi találatával már 3-0 állt az eredményjelzőn.

A Clujana is dolgozott ki ígéretes helyzeteket, de azokat nem sikerült gólra váltaniuk. Öt percnyi gólcsend után a 16-ik percben Szécsi duplázott, ezúttal is Kedei passzából. Ugyanebben a percben már mesterhármasnál járt Szécsi. Félidőre 5-0-ás udvarhelyii vezetéssel mentek a csapatok.

A második félidőben szintén az FK kezdte a gólgyártást. A 23-ik percben Kerestély talált be, a 26-ban szépített az ellenfél, kétszer is (6-2). Sőt, a 28-ik percben a következő gólt is a kolozsváriak szerezték. A negyedik találatukat Gálfi akadályozta meg, aki a gólvonalról tisztázott. A három találatra Szécsi szabadrúgásgóllal válaszolt a 32-ik perc végén. Négy perccel a játék vége előtt ismét háromra csökkent az FK előnye (7-4), majd másfél perc múlva kettőre. Az utolsó előtti percben büntetőt harcolt ki Bálint az FK javára, ezt Szécsi felső kapufára lőtte. A folytatásban nem esett több találat, és habár a második részben a kolozsváriak megszorongatták az udvarhelyieket (a második félidőt 5-2-re nyerve), összességében simán szerezte meg a három pontot az FK.

Az udvarhelyiek a két teremtorna során öt találkozót játszottak: három vereség és két győzelem a mérlegük.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 6-ik forduló

Futsal Klub Székelyudvarhely–Kolozsvári Clujana 7–5 (5–0)