Második helyen végzett az FK

Két győzelem, egy vereség az udvarhelyiek hétvégi mérlege.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Hétvégén a gyergyószárhegyi sportcsarnokban másodszor rendezték meg a Benedek Kupa teremlabdarúgó-tornát, amelyre az udvarhelyi csapaton kívül a szintén első osztályos Csíkszeredai Imperial Wet, illetve a másodosztályban szereplő Gyergyószentmiklósi Inter és a Marosvásárhelyi VSK kaptak meghívást.

A két napos tornán körmérkőzéseket rendeztek. A szombati játéknapon az FK 3–2-re győzte le a házigazda szerepét betöltő gyergyói csapatot. A másik mérkőzésen 5–2-es győzelmet szerzett a második liga marosvásárhelyi éllovasa ellen.

A címvédő Csíkszeredai Imperial Wet szintén két győzelemmel zárta az első játéknapot. A vásárhelyieket 3–1-re, míg a gyergyói csapatot 7–1-re győzte le.

A vasárnapi találkozók a helyezésekről döntöttek. A harmadik helyet a Marosvásárhelyi VSK szerezte meg, a házigazdát 5–4-re sikerült legyőznie.

Az utolsó mérkőzés, az Imperial Wet–FK találkozó az első és második helyről döntött. Ez a találkozó a megyeszékhelyiek 5–2-es győzelmével ért véget.

Íme, az eredmények:

Szombat:

15:00 Imperial Wet–Marosvásárhelyi VSK 3–1
16:15 Inter Gyergyó–FK Székelyudvarhely 2–3
18:00 Marosvásárhelyi VSK–FK Székelyudvarhely 2–5
19:15 Inter Gyergyó–Imperial Wet 1–7

Vasárnap:

11:00 Marosvásárhelyi VSK–Inter Gyergyó 5–4
12:45 FK Székelyudvarhely–Imperial Wet 2–5

A torna végeredménye:

1. Csíkszeredai Imperial Wet 9 pont.
2. FK Székelyudvarhely 6 p.
3. Marosvásárhelyi VSK 3 p.
4. Inter Gyergyó 0 p.

A bajnokság az FK számára január 20-án folytatódik. A városi sportcsarnokban a Dévai Autóbergamo lesz a bajnoki tabella hatodik helyén álló udvarhelyiek vendége.