Máshol kopogtatnak a Móra Ferenc iskola felújításával

Három sürgős ügy miatt hívott össze rendkívüli tanácsülést a polgármester keddre, április 18-ára.

Fotó: Magyari Hunor, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Az első napirendi pont a Roncsautó programra való jelentkezés volt, amelyre július 21-étől van lehetősége a városnak. Mivel maximum 500 darab 15 évnél régebbi autóval pályázhat, az egyenként 600 lejes önrészre összesen 300 ezer lejt különített el a polgármesteri hivatal. Nyertes pályázat esetén autónként 2.400 lejes támogatás jár a kormány részéről.

A második pontnál a – város felsőboldogfalvi végébe tervezett – hulladékudvar már elfogadott gazdasági mutatóit foglalták bele a támogatási szerződésbe, az összérték változatlanul 5,4 millió lej (áfával együtt).

A harmadik tanácshatározat a Móra Ferenc iskola felújítására vonatkozik, amellyel a hivatal nem először próbálkozik. Miután kétszer is sikertelen volt az országos helyreállítási programban (PNRR) leadott pályázata, most a Biztonságos és egészséges iskolák elnevezésű kormányprogramra jelentkezik. Az elsődleges cél a tornaterem megerősítése, ugyanis a statikai probléma (elsőfokú földrengésveszély) volt az oka a PNRR-pályázat sikertelenségének, de szeretnék a teljes épületkomplexumot felújítani és hőszigetelni, tudtuk meg a tanácsülés után Kovács Attilától, a fejlesztési igazgatóság vezetőjétől.

Mindhárom tervezetet módosítás nélkül, egyöntetűen fogadta el az önkormányzati testület, 15 képviselő jelenlétével.