Más utcában hagyd az autód egy napra

A főutak takarítását követően a lakónegyedekben folytatódik a tavaszi takarítás és portalanítás, közölte a városháza.

A korábbi évekhez hasonlóan előre egyeztetett program szerint zajlik a lakónegyedeket érintő akció, munkanapokon reggel 7 és délután 1 óra között. Elsőként a Bethlen-negyedben kezdődik a munka, ezt követően a Tábor-lakótelepen, majd a Csereháton folytatódik a takarítás.

A részletes program a következő:

Március 30., szerda: Építők, Szabók, Asztalosok, Kós Károly utcák

Március 31., csütörtök: Győzelem (a Forrás és a Lakatosok utca között), Lakatosok, Cipészek utcák

Április 1., péntek: Kisköved, Győzelem (a Kisköved és a Forrás utca között), Céhek utcák

Április 4., hétfő: Virágok sétánya, Téglavetők bejárat, Ifjúság bejárat, Gyepes bejárat, Győzelem (a Virágok sétánya és a Kisköved között)

Április 5., kedd: Függetlenség sugárút (a Győzelem és a Tábor utca között)

Április 6., szerda: Függetlenség sugárút (a Tábor és a József Attila utcák között), Ady Endre utca (a Tábor utca és a Függetlenség sugárút között)

Április 7., csütörtök: Tábor utca (a Függetlenség sugárút és a Bethlen Gábor utca között), Szarkakő utca, Testvériség bejárat, Tavasz sétány, Béke utca

Április 8., péntek: Szentjános, Rózsa, Szentimre utcák

Április 11., hétfő: csereháti rész (Marin Preda Líceum és a Kiss Gergely utca között), Kiss Gergely, Kuvar, Csere, Imecs László utcák

Április 12., kedd: Haáz Rezső, Forrás utcák

A lakókat minden utcában hirdetésekkel is értesítik a takarításról, és ezúton is kérik, hogy gépjárműveiket ne parkolják le a portalanítás napján az említett utcákban. Elképzelhető, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt változik az előre közölt program, de erről is időben értesítik a lakókat, ígérik.