Maradnak a jelenlegi vezetők a színház és a könyvtár élén

Tavaly három kulturális intézmény vezetőjének – Elekes Gyulának (Művelődési Ház), Nagy Pálnak (Tomcsa Sándor Színház), Szőcs Endrének (Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár) – járt le a mandátuma, mindhárom intézményvezető esetében ez 2019. november 30-án történt meg.

A februári rendes havi tanácsülésen hozott döntést követően március 2-án írták ki az állásokat, mindhárom állásra március 23-ig lehetett jelentkezni. A színház és a könyvtár esetében március 26. és április 4. között történt meg a korábban benyújtott menedzsmenttervek elemzése, majd ezt követően az április 7–17. közötti időszakban került sor a vizsgára, vagyis a terv megvédésére. Mivel Nagy Pál és Szőcs Endre is kilencesnél nagyobb értékelést kapott a beszámolójára, így csak ők pályázhatták meg a következő mandátumot.  

A Művelődési Ház esetében szintén március 23-ig lehet benyújtani a vizsgához szükséges dokumentumot. A leadott dossziék kiválasztása 24–25-én, majd március 26. és április 5. között azok értékelése zajott. Ezt követően az április 6–15. közötti időszakban került sor a tervek megvédésére.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Művelődési Ház élére Vass Orsolya, az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnöke kerülhet. A színház és a könyvtár esetében maradnak az eddigi vezetők, Nagy Pál és Szőcs Endre. 

A szerzÅ‘déskötésre csak a szükségállapot után kerül majd sor, tudtuk meg ZörgÅ‘ NoémitÅ‘l, a városháza sajtószóvivÅ‘jétÅ‘l.Â