Már öt fertőzött van a sepsiszentgyörgyi kórházban

Újabb négy esetet igazoltak vissza a hatóságok a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, ezzel ötre emelkedett az ott dolgozó fertőzött személyek száma – tájékoztat az Agerpres hírügynökség a kórházigazgató információira támaszkodva.

András-Nagy Róbert igazgató elmondta, a koronavírussal fertőzött orvos a járóbeteg rendelőben is teljesített szolgálatot március 8 és 18-a között, így azt sem tudni pontosan, hogy ausztriai szabadságán vagy itthon kapta el a betegséget.

A kórház vezetősége vasárnap délután jelentette be, hogy az intézmény korábban Ausztriából hazatért egyik nőgyógyász szakorvosát koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták, ezért elrendelték 60 személy 14 napos elszigetelését a kórház három osztályán.

A kórházban továbbra is karantén van az érintett osztályokon, a szülészeti-nőgyógyászati osztály mellett az újszülött osztályt és a szülőszobát zárták le, a bent fekvő betegeket ellátják – szögezi le a közlemény, hozzátéve, hogy a megyei közegészségügyi igazgatóság folytatja a mintavételt, a járványtani vizsgálatot kiterjesztik.

A tájékoztatás szerint vasárnap és hétfőn összesen 38 alkalmazottnál végezték el a COVID-19-tesztet, és négy esetben lett pozitív az eredmény. A vezetőség ugyanakkor felfüggesztette a beutalásokat, és járványtani vizsgálatot indított azon személyek felderítésére, akik kapcsolatba kerültek a fertőzött alkalmazottal.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 24-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Kiemelt kép: Székely Hírmondó

Â