Már nincs sok időd igényelni a támogatást

Közeleg a Szülőföldön magyarul 2020/2021-es év programjának leadási határideje, szeptember 30-a – tájékoztat közleményben a program koordinátora, hogy amennyiben még nem postázta az igénylést valaki, mihamarabb tegye azt meg.

Az igénylések leadásához kötelező melléklet: az igénylő szülő érvényes személyazonossági igazolványának másolata, a gyermek érvényes személyazonossági igazolványának vagy születési bizonyítványának másolata, igazolás a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét, valamint az igazolatlan órák számát, és amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, egy ezt indokló irat.

Ahogy korábban, idén is pályázhatnak olyan egyetemi hallgatók, akik magyarul tanulnak Romániában, de ezentúl ők is 22.400 forintot (körülbelül 315 lej) kapnak, ugyanannyit, mint az oktatás-nevelési támogatást igénylők.

Az adatlapok letölthetőek a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról, így az igazolást és mellékleteket csatolva máris beküldhető az igénylés. További információkat ugyanitt találsz, vagy hívhatod a 0266.244.450-es telefonszámot.