Már nem sokáig esik ilyen jól

Nem lesz már olyan meleg az országban, mint múlt héten volt, de az elmúlt napok borús, esős időjárását száraz, meleg idő váltja hamarosan.

Az országos előrejelzés szerint esőre szerdáig, s majd csak november 17. után kell számítani, viszont vége a vénasszonyok nyarának, lehűlés várható, írja az Agerpres.

Erdélyben szerdára 9–10 fokra csökken az átlagos nappali csúcshőmérséklet, az éjszakai minimumok pedig 6 fokról -3 fokra esnek vissza. Jövő héten még hűvösebb lesz az idő, mint ilyenkor általában, nappal legfeljebb 6–7 fok lehet, éjszaka -2 fokig süllyedhet a hőmérséklet.

A hegyekben szerdára 2–4 fokig csökken a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka -3 fok lesz, majd ideiglenesen enyhülni fog az idő: csütörtökön és pénteken nappal 8–9 fok is lehet, éjszaka csak fagypontig hűl a levegő. Jövő héten pedig visszazuhan a szerdai értékekre, jövő hét végén sok helyen előfordulhat eső, havas eső, havazás.

A weather.com szerint Udvarhely és környéke is követi az erdélyi tendenciát: szerdán kisüt a nap, a keddi 6 fokos nappali csúcs megduplázódik, és vasárnapig kitart, akárcsak a hajnali, fagypont körüli minimum. Hétfőtől azonban visszaesik 4–6 fokra nappal, s az éjszakák még hidegebbek lesznek, -5 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Ezalatt többnyire száraz, részben felhős időre számíthatunk.

Kiemelt kép: Dávid Anna Júlia