Már hatodik hete duplázódnak a számok

Megint szinte duplázódott a naponta regisztrált esetek száma az előző héthez képest, és ennek már hatodik hete. A Stratégiai Kommunikációs Csoport szeptember 24-én már 7,116 esetről számolt be, míg egy hete ezek az értékek 3.000-4.000 körül mozogtak. Az elhunytak száma is duplázódott: míg egy hete 73 elhunytról számoltak be egy nap alatt, addig 24-én már 145-ről írnak. A kórházakban közel tízezren vannak, az intenzíven ápoltak száma már meghaladta az ezret.

A szeptember 17-ei adatok szerint:

Országos adatok
A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

ismét kétszer annyi az aktív fertőzött, mint egy hete: egy héttel ezelőtt csak százan voltak, most szinte kétszázan vannak a fertőzött betegek. Az elhalálozások gyakorisága is aggasztó: míg a nyár folyamán, július elejétől egészen az elmúlt hétig három halottról jelentettek, most egyetlen hét alatt nőtt ugyanennyivel a számuk.

A városi kórházban

már egy hete 50 körüli fertőzöttet kezelnek a különböző osztályokon, ez alig nagyobb, mint egy héttel ezelőtt, az intenzíven azonban az egy hete megszokott 6-7 helyett már 9-10-en vannak. A fertőzöttségi ráta duplázódott, egy hete 0,37 volt, 24-én 0,74 százalék.

Székelyudvarhelyi adatok