Már harmadik napja nincs tele az intenzív

Majdnem sikerült három ezrelék alá csökkennie a fertőzöttségi mutatónak Székelyudvarhelyen, szerdán 3,04-ről jelent a DSP. Egyébként a mutató már október 27-e óta csökkenőben van, csak november 4-én volt egy enyhe növekedés.

A városi kórházban kezelt betegek száma is újra csökkent, szombaton 100 alá esett, szerdán 82 kórházi betegről jelentenek. Két személynek enyhe, a többinek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak. Az intenzíven 9 személy fekszik, 3 beteget intubáltak. A különböző osztályokon 48 betegnek van szüksége oxigénmaszkos légzéstámogatásra. Az összes kórházban kezelt közül 22 székelyudvarhelyi, hármat közülük az intenzíven kezelnek, tudtuk meg a kórház sajtószóvivőjétől, Zörgő Noémitől.

A megyében

3,02 a fertőzöttségi mutató. Az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma 49, ez viszonylag alacsony ahhoz képest, hogy két hete még 100 feletti értékek voltak jellemzőek. Az egy nap alatt regisztrált gyógyultak kétszer ennyien, 105-en vannak. A megye összes kórházában 260-an, otthon még 592-en gyógyulnak a Hargita megyei prefektusi hivatal november 17-ei adatai szerint.