Már csak egyet kell aludni, kezdődnek a Szentegyházi Napok

Forrás: Szentegyházi Napok Facebook-oldala.

Nyilvános az idei Szentegyházi Napok teljes programja, az eseményt július 11. és 16. között szervezik meg, elsődleges helyszíne a Május 1. utca, a templomtér lesz. Várnak filmvetítéssel, kisszínházi és néptánc előadásokkal, kiállításokkal, koncertekkel, fellép László Attila, Zoltán Erika és a Pokolgép is.

A programok már a hét elején elkezdődnek,

július 11-én, kedden a Nárciszréten 21 órától szabadtéri filmvetítés lesz, a Nyugati nyaralás című filmet nézheted meg. Szerdán 19 órától a Ködszúrkáló Kisszínház előadásában láthatod Ray Cooney: Hárman párban című darabját a Bartók Béla Művelődési Ház színpadán. Csütörtökön este ugyancsak 19 órától László Attila koncertjét hallgathatod meg a Szentkeresztbányai Jézus Szent Szíve templomban.

Pénteken, július 14-én

egy városnapi köszöntővel egybekötve tekinthetik meg az érdeklődők 17 órától a vadászkiállítást a Gábor Áron Művelődési Házban. Egy órával később pedig, Pénz és/vagy élet? címmel Bedő Imre közgazdász, a Férfiak Klubja alapítója tart előadást a helyszínen. Ezután szabadtérre költözik az esemény, a Május 1. utcában, a templomtéren fellép a székelyudvarhelyi Friday Rehab zenekar, illetve Török Csongor tűzzsonglőrködni fog. 

Szombaton, július 15-én

délelőtt sportrendezvényeken, főzőversenyen, kézműves kiállításon lehet részt venni, meg lehet nézni a szentegyházi fúvószenekar felvonulását, a Szentegyházi Napok ünnepélyes megnyitóját, amely során felavatják a Köztársaság utcai parkolót is. 

Délután 16 órától fellép a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, aztán a Gold Band, később a Disperzit. 21:30-tól Zoltán Erika áll a templomtéri színpadra, őt a Mano&Gregor fogja váltani. Aki nem fárad még el eléggé, maradhat bulizni dj Laszii-val. 

Vasárnap, július 16-án,

az ünnepi szentmise után folytatódnak a sporttevékenységek, gyerekprogramok. 13 órától fellép a Tekergők kisegyüttes, akiknek helyét folkműsor (Boróka Néptáncegyüttes, Spontánc Néptánccsoport, Szentegyházi Népi Zenekar) veszi át. 

16 órától koncertet ad a szentegyházi Rocksuli, majd Opra Levente és Tankó Csilla. 18:30-tól Boróka és a férfiak koncerteznek, este nyolctól a Kartal együttes. 22 órától a Pokolgéptől cseng majd a Május 1. utca. Zárásként tűzijáték lesz. 

A párhuzamos programokért,

kukkants be a kisszínpdra, a huszárlaktanyára és Gold Band tanya udvarára, a Tematikus kuckóba, vagy a Kubuk sátorhoz, ahol társasozni lehet. És le ne maradj az utcabálról sem! A Szentegyházi Napok részletes programját ide kattintva böngészheted.