Már a sérülés pillanatában érezte, hogy gáz van

Fotó: archívum/SINKA-KIRÁLY LEVENTE

A másodosztályos kézilabda-bajnokság harmadik buboréktornájának harmadik meccsén – amit Székelyudvarhelyen szerveztek – sérült meg a Szejke Sportklub első számú irányítója, Pál Szilárd. Akkor még nem lehetett tudni, mekkora a baj, de pénteken, február 26-án a klub Facebook-bejegyzésben közölte, hogy „a sportoló térde annyira súlyosan sérült a Temesvári CSU Poli elleni bajnoki mérkőzésen, hogy műtét vár rá”.

„Akartam csinálni egy irányváltást, és a cipőm leragadt vagy rosszul léptem, ezért a térdem magam alá fordult. Nagyon fájt, és meg is ijedtem eléggé, úgyhogy egyből kivittek, majd be a kórházba, ahol csináltak egy röntgent. Azon semmi nem látszott, ezért küldtek másnap Csíkba mágneses rezonanciára, és ott derült ki, hogy az első keresztszalagom teljesen elszakadt, sérült a meniscusom, és egy régebbi sérülés miatt részlegesen el van szakadva az oldalsó szalag is” – mondta megkeresésünkre az irányító, aki már a sérülés pillanatában érezte, hogy „gáz” van.

Pál Szilárd hétfőn megy fel egy konzultációra Vásárhelyre, ugyanis valószínűleg ott műtik majd. A műtétet legalább egy féléves rehabilitáció követi. Elmondta, hogy jelen pillanatban nincsenek fájdalmai, rá is tud állni, de bizonytalannak érzi, és félti.

Sem a buboréktornán, sem a feljutásért való tornán nem számíthat a csapat Szilárdra, fizikai munkát ősz előtt nem végezhet – mondta el Sipos Lóránt a csapat vezetőedzője. Már az utolsó mérkőzésen, a Szilárd sérülése után Fekete Róbert irányította a csapatot, neki kell előrelépnie a következőkben.

Azzal kapcsolatban, hogy hol rendezik a bajnokság utolsó tornáját, egyelőre nincsen konkrétum, de a Szejke vezetősége letette a dokumentációt a rendezési jogra, és bizakodnak, hogy ezt is Udvarhelyen rendezik meg. A csapat a bajnokság éléről várja a folytatást.