Már a nulladik napon is Uni-jó a kedvünk

Miután lejárt a déli sajtótájékoztató, elkezdődött a várva várt nulladik nap másik programpontja, az Európa-kvíz. Hétfőn fél négykor volt a megbeszélt gyülekező, több-kevesebb sikerrel mindenkinek összejött a pontos érkezés.

Fotók: Hidi Hunor

Az UFF udvarában családiasan összegyűltünk, majd együtt bevonultunk a Siculus terembe. Hétfőn ugyanis Európa napját ünnepeltük, innen pattant ki az ötlet a kvízre. A 22 diáknapos csapatból három-három, általuk választott csapattag volt jelen, és ráadásként még egy külsős csapat is kipróbálta magát, így 23 csapattal kezdődött az UFF által szervezett program. Bizakodva várta mindenki, mit rejt az első közös tevékenység. Most először nézhettek szembe vetélytársaikkal, hogy felmérjék a verseny terepét. 

Diáknapozz diákokkal a diáknapokon!

Ha lemaradtál valamelyik programról, mondjuk egy matek felmérő miatt, vagy csak kíváncsi vagy, hogy mulatnak egy hétig a székelyudvarhelyi diákok, akkor mindenképp kövess minket, és kukkantsd meg a diákok naponta megjelenő beszámolóit a diáknapokról. 

A legtöbb résztvevőnek teljesen új ez a megmérettetés, hiszen

már évek óta nem tarthattuk meg a diáknapokat,

nem tudták, mire számítsanak pontosan. Valószínűleg ez magyarázza a sok túlbuzgó diákot, akik néha nem fértek a bőrükben, ha éppen társaikat biztatták, vagy a megfejtésen gondolkodtak. Jött egy pár csapattárs is, hogy jelenlétével segítse és támogassa a csapatot, nagyon örültünk nekik is. A kvízkérdések felmérték a versenyzők európai unióval kapcsolatos alapműveltségét, mindemellett furfangos kérdésekbe is ütköztek a csapatok. A kreativitásukkal együtt még az énekhangjukat is megcsillogtatták a bátrak. Mindent a plusz pontért. 

Eljött az eredményhirdetés ideje is, izgatottan vártuk a dobogós csapatokat. A meglepetés mindannyiunk arcára kiült, hiszen a zsűrin kívül senki sem tudta, hogy ki hogy produkált, senki sem volt igazán biztos a megadott válaszok helyességében.

A legjobban teljesítő három csapat hatalmas mosollyal az arcán állt ki a többiek elé átvenni a jól megérdemelt nyereményt. Harmadik helyen a RetRoyals végzett, a második díjat kellemes csalódottsággal vette át a RIOters csapata. A nyertes a Gaudium in Veritate csapat lett, akik igaz, nem diáknapos csapatként jöttek el, de kiérdemelték az első helyet. 

Mi, szervezők voltunk talán a legizgatottabbak.

Hónapok óta készülünk erre a hétre, és hatalmas örömmel tölt el, hogy elérkeztünk idáig. Sok UFF-os életében meghatározó nap volt a mai, ugyanis sokan most kaptuk meg az első szervezői pólónkat, karkötőnket és nyakbaakasztós kártyáinkat. Ezekkel teletűzdelve rohangálhatunk majd egész héten a városban az UFF-ot büszkén képviselve. 

Alig várjuk a folytatást, reméljük ti is ugyanolyan lelkesek vagytok, mint mi. Kíváncsiak vagyunk, milyen rejtelmeket tartogat még mindannyiunk számára a 28. székelyudvarhelyi Diáknapok.

Nem tudod, hol lesz az esti buli vagy mikor jön Krúbi? A diáknapok teljes programját itt találod.