Már a BBTE-n is lehet igényelni az oltást és az ingyenes tesztelést

Covid-elleni oltóközpontot és tesztelési rendelőt nyitott a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE), közölte hétfőn a felsőoktatási intézmény sajtóirodája.

A létesítmény a Iuliu Haţieganu egyetemi sportpark 21-es bentlakásában található klinikán működik, és nyitva áll minden BBTE-s hallgató, az egyetem alkalmazottai és családtagjaik előtt, függetlenül attól, hogy az oltási folyamat melyik szakaszában vannak (első, második vagy harmadik dózis beadására várnak).

Daniel David rektor szerint azért volt szükség az oltó- és tesztközpont megnyitására, mivel a BBTE Románia első világszínvonalú egyeteme, a világjárvány pedig korlátozza a tudományos tevékenységeket, ezért jelzést és üzenetet kell küldeniük a normalitásba való visszatérés ügyében, írják a közleményben.

A BBTE sajtóirodájától megtudtuk, mind az oltás, mind a tesztelés ingyenes a hallgatók, az egyetem alkalmazottai és családtagjaik számára, programálni pedig telefonon keresztül lehet, a 0264-591048, illetve a 0264-593371 számokon.