Már 7 udvarhelyszéki településen zajlik online az oktatás

Aktualizálta a településeken alkalmazandó biztonsági forgatókönyveket a Hargita megyei vészhelyzeti bizottság. Kedden kiadott 31-es határozatuk szerint (letölthető .pdf formátumban) október 21-től, szerdától Székelyudvarhelyen, Fenyéden és Csíkmadaras településeken kívül, amelyek múlt pénteken haladták meg a két héten belül regisztrált három ezrelékes fertőzöttségi mutatót, Csíkszereda, Szentegyháza, Felsőboldogfalva, Bögöz, Tusnád, Zetelaka, Lövéte, Csíkszentmihály és Kászonaltíz is a vörös forgatókönyet alkalmazza.

Nőnek a számok a megyében

Kedden már 2,84 ezrelék volt a kétheti, ezer lakosra vetített fertőzöttségi mutató a megyében (hétfőn még csak 2,45) ha nem csökken, várhatóan rövidesen az egész megyében a piros forgatókönyvet kell majd alkalmazni. Székelyudvarhelyen a helyi rendőrség 5,7 ezrelékes mutatóról számolt be tegnap. A keddi megyei és országos koronavírus-statisztikát itt találja.

Ez azt jelenti többek közt, hogy október 21. és november 1. között az említett településeken kizárólag online oktatás zajlik a bölcsődétől az egyetemig, tilos a tanulók csoportosulása.

Az említett időszakban az oktatási intézmények épületét teljesen ki kell fertőtleníteni, szellőztetni.

A megyei vészhelyzeti bizottság szerda délelőtt RO-Alert üzenetben emlékeztette a lakókat arra, hogy október 21-től (előbb tévesen november 21-et írtak) kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése közterületen, szabadtéren is.

Â