Manelére bulizott van Damme

Futótűzként terjednek azok a videók a Facebook-on, amelyeken Jean Claude van Damme belga akciófilmes látszik egy autó anyósülésén, és román manelére bulizik.

A videókat egy bizonyos Gabor Ianku Strinfi tette fel, aki – Facebook-profilja szerint – Kolozsváron született, az Élet iskoláját járta ki, meg a Smekkerkaron végzett, Dubajban él (az információkat leellenőrizni nem áll módunkban, de a kamuradarunk erősen csipog).

Van Damme az új barátaival bulizik

Az élő videókban folyamatosan pózolnak vele, szólítgatják a sztárt, kedvükre váltogatják a manele számokat, amire ő csak alig érthető tőmondatokban vagy grimaszolva, hadonászva válaszol, láthatóan illuminált állapotban táncol, hadonászik, füttyögtet, sőt, egy adott ponton el is bóbiskol az autóban. Alles gut, alles ok, vagyis minden rendben, van Damme? – próbálkoznak vele éppen németül, máskor angolul „barátai”, akik egymás között románul meg cigányul beszélnek.

Egy másik videóban, ami ugyancsak a kocsiban készült, van Damme rájön, hogy felvétel készül róla, megkéri a sofőrt, hogy ne tegye fel a közösségi hálókra, nem tudván, hogy már mindegy, az egész világ láthatja. Persze, a feltöltő arról biztosítja, hogy csak magának készíti a felvételt, állandóan puhítva meg agyondicsérve az akcióhőst. A legjobb, a legjobb Európában, a legjobb Amerikában is, mondogatja.

Az illető Facebook-faláról egyébként kiderült, hogy a bizarr barátkozás már korábban elkezdődött, egy kaszinó előtt fotózkodtak, s Ianku első közzétett videóján látszik, hogy egy hotelnek kinéző helyen ülnek, dohányoznak és beszélgetnek. Itt ismerkednek a manelével, megtanítják a cigány köszönést is neki: Taves Bahtalo!, közben meg azzal biztatják, hogy a pénzét elveszítheti, de legalább új barátokra lelt. Talán ezen felbátorodva, van Damme meg is kérdi őket, hogy van-e autójuk, nem vinnék-e el egy helyre, aminek a neve tisztán nem kivehető.

Egy utólag feltett videóban, Gabor Ianku azt mondta: Bukarestben ismerte meg a Hollywood-i sztárt, és bő 12 órát töltöttek együtt, ettek, ittak, szórakoztak egyik estéről másnap reggelig, majd visszavitte a hoteléhez. Tagadta a nyilvánvalót, hogy a hatvanéves filmszínész alkohol vagy más, tudatmódosító szer hatása alatt lett volna, egyszerűen jól érezte magát az új román barátaival.