Majdnem 300 új fertőzött van

Közölte az április 2-ai adatokat a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Jelenleg az országban 2.738 koronavírus-fertőzött van, ez 278-cal több, mint a tegnap. Az elmúlt 24 órában 15 személyt engedtek ki a kórházból, így a gyógyultak száma 267-re emelkedett. 9 új haláleset történt, összesen eddig Romániában 94-en lettek a koronavírus áldozatai.

Az országos adatok szerint 15.407-en vannak intézményes karanténban, 114.699-en pedig otthoni elkülönítésben. Az elmúlt 24 órában 50-en megszegték az otthoni elkülönítést, ezért 14 napra intézményes karanténba kerültek. A teljes időszak alatt 1.290 ilyen eset volt az országban.

Eddig 28.483 tesztet végeztek el az országban.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 2-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!