Magyarországi és hazai politikusok, egyháziak is részvétet nyilvánítanak

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök hétfő este 21 óra 34 perckor posztolt a Facebook-on, hogy a szörnyű tragédia apaként is megrázta. Bejegyzésében elmondta, hogy mielőbb átfogó vizsgálatot kell indítani, és amennyiben emberi mulasztás történt, a felelősöket elő kell állítani.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes üzenetét tolmácsolta hétfő este, román idő szerint 21 óra 53 perckor a Fidesz, amelyben a magyar kormány részvétét fejezi ki, illetve arról biztosít, hogy Magyarország kormánya minden segítséget megad az épület állapotának stabilizálásához és újjáépítéséhez.

Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn este, román idő szerint 23 óra 14 perckor osztotta meg részvétnyilvánítását a tragédiában elhunyt fiatal családjának.

Dr. Kovács Gergely érsek közleményét a tragédia kapcsán a RomKat.ro portál osztotta meg hétfő este, amelyben az áll, hogy az érsek azonnal a helyszínre indult, és bár tudja, hogy semmi nem pótolhatja a veszteséget a családok számára, imáiról biztosítja az érintetteket.

A Tamási Áron Gimnázium közleményét kedden, 8 óra 54 perckor osztotta meg az Igazgatóság nevében Bekő Melinda Erzsébet igazgatóhelyettes, amelyben többek között a szakszerű munkálatokról biztosítanak:

„A Gimnázium Főépületének és Kicsi Iskolájának felújítása után a Bentlakás rehabilitációját kellett előkészíteni. Minden tervezés, technikai előkészület és engedély adva volt ahhoz, hogy lehető legbiztonságosabban történjenek a munkálatok. Szakmailag jól összeszokott munkacsapat végzett külső munkálatokat, kipróbált szakemberek irányítása alatt.”

Gálfi Árpád polgármester hivatalosan kedd délelőtt, 11 óra 45 perckor fejezte ki részvétét a gyászoló családdal, mindaddig csak a haláleset bejelentése előtt posztolt a balesetről általánosságban.