Magyarország Románia előtt

Közzétették a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáját, amelyen a magyar válogatott – három helyet javítva – a harminchetedik helyre jött fel. A Marco Rossi által irányított csapat a világbajnoki selejtezők első három mérkőzésén hét pontot szerzett: a lengyelek ellen elért hazai döntetlent követően San Marino és Andorra vendégeként is nyert.

Ezalatt a Mirel Rădoi által vezetett román válogatott Észak-Macedónia legyőzése után kikaptak Németországtól és Örményországtól, így – hat pozíciót rontva – visszaestek a világranglista 43. helyére.

Arra, hogy a ranglistán Magyarország Románia előtt álljon, utoljára 2017 júniusában volt példa, akkor a magyarok még nagyszerű EB-szereplésüknek köszönhetően álltak előkelőbb helyen, de júliusra már a legjobb ötvenből is kicsúsztak.

Az élen továbbra is Belgium áll, megelőzve a világbajnok francia, illetve a brazil nemzeti csapatot. A top tízben ketten tudtak előre lépni: az olaszok három helyet javítva hetedikek, míg a dánok két pozíciót ugorva a tizedikek.

Kiemelt kép: a Magyar Labdarúgó Szövetség Facebook-oldala