Magabiztos siker az idényzárón, de korai örülni

Fotók: GÁL ELŐD

Tét nélkül játszhatta le utolsó mérkőzését az idei másodosztályos kézilabdabajnokság rájátszásában a Városi Sportklub csapata, miután már korábban eldőlt, hogy nagy valószínűséggel lecsúsztak a bajnoki címről, hiszen ehhez Resicának mindkét hátramaradt találkozóját el kellene veszítenie, megcsípik a második helyet, és ezzel kivívják a jogot a Bölények Ligájában, az első osztályban való induláshoz.

Abban azért reménykedhettünk, – mivel a rájátszás hatodik helyén tanyázó Pitești az ellenfél –, hogy a fiúk szép és magabiztos játékkal kápráztatják el utolsó idénybeli mérkőzésükön a nem túl nagy számban megjelenő közönségüket.

És ez így is történt, Fekete átlövésgóljával kezdődött találkozó, amibe beleért ugyan a vendégek kapusa, kivédeni nem tudta, majd Csibi gyorsindításával folytatódott, és pillanatok alatt stabilizálódni is látszott a két-három gólos különbség. Ami lehetett volna sokkal tetemesebb is, de támadásban azért vétettek hibákat is a hazaiak, eladtak egy-két labdát, és két alkalommal is belemenést fújt ellenük a játékvezető. Így Orbán hiába védett nagyszerűen, csak nem nőtt a különbség.

Pláne, hogy a vendégek – az udvarhelyieknek megítélt büntetőhöz – melegítőben pályára sétáló cserekapusa védte Fekete hetesét. Ebből a kezdőkapusuk is erőt merített, és sorra fogta meg szélsőink, Kónya és Tófalvi próbálkozásait. Az első félidő közepéhez közeledve ki is egyenlítettek a vendégek, de ekkor Orbán Szilárd a legjobb pillanatban egy kivédett hetessel rukkolt elő, majd két-három udvarhelyi villanás, és ismét hárommal vezetett a házigazda, jöhetett az első időkérés.

Kupaktanácsa után sem tudott zárkózni Pitești, a kapuban Orbánt váltó Jobb Lőrinc is bemutatott pár védést, és a Ferenczi helyén lehetőséget kapó Csíki Botond is remekül szállt be a meccsbe, három, zsinórban dobott nagy átlövésgóllal járul hozzá csapata előnyének megtartásához. Az első játékrész egy Fekete-góllal végződött, 21-15 volt az állás a szünetben.

A második játékrész a vendégek góljával indult, de Jére pillanatok múlva válaszolt is, majd Jobb védett egy átlövést, és Kónya is betalált végre, rögtön kétszer. Pitești kezdte feladni a reményt, hogy van még keresnivalója a mérkőzésben, ami így takaréklángon csordogált, gólok itt is, ott is, a különbség azonban nem változott. A sok támadóhibájával aztán mégis sikerült picit visszahoznia az ellenfelét négy-öt gólra az udvarhelyieknek, ezért Sipos Lóránt vezetőedző ismét időt kért. Ez jó is volt arra, hogy csapata visszaállítsa 6-7 gólos előnyét, de a játék képében nem hozott különösebb változást, sem a hazaiak nem tudtak jobban ellépni, sem Pitești közelebb zárkózni, így a csarnokban összesereglett gyerekek izgalmak híján más szórakozást kerestek maguknak.

A mérkőzés hajrájában még volt egy ijesztő sérülés, de a földön maradt vendégjátékos végül saját lábán hagyta el a pályát, sportszerűen meg is tapsolta az udvarhelyi közönség. Ezen kívül már nagy izgalmakat nem tartogatott a találkozó, végül akadozó támadójátékával is majdnem negyven gólt termelt a VSK, így 38-29-re nyerték a meccset. A közönség vastapssal üdvözölte a feljutás kiharcolásáért a fiúkat, akik a csarnokot körbejárva osztogattak pacsikat a közönségnek.

A csapat legeredményesebb játékosa Hadnagy volt a maga 6 góljával, Katona 5, Fekete, Csibi, és Csíki 4-4, Tăuțean, Kónya, Jére és Tófalvi Tamás 3-3, Ferenczi 2, és Tófalvi Krisztián 1 góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

Ugyan kivívta a feljutást a klub, Sipos Lóránt vezetőedző a mérkőzés után kérdésünkre azt felelte, „sajnos egy ilyen feljutással járó öröm nincsen, mert rossz tapasztalatink vannak a múltból és bizonytalan a helyzet most is. Ígéreteink vannak, várjuk, hogy valami konkretizálódjon. Az egyértelmű, hogy az első osztályra ez a csapat ebben a formában nem elég, szintet kell lépni anyagi és szakmai szempontból is”.