Luiza Zantól szól a jazz a moziban

Jazzkoncertre hív a Székelyföldi Filharmónia vasárnap, január 29-én este 18 órától a Stúdió moziba, ahol fellép Luiza Zan jazzénekesnő és Gyárfás István jazzgitáros, vezényel Werner Gábor.

Műsoron lesznek: G.Gershwin Egy amerikai Párizsban, D. Sosztakovics 2. Jazz-szvit, Billie Holiday dalok.

A hangverseny bérletes, a fennmaradó helyekre jegyeket elővételben a Művelődési Ház pénztáránál, valamint a koncert napján 17 órától a helyszínen válthatnak az érdeklődők. A felnőtt jegy 25 lejbe, a nyugdíjas jegy 20 lejbe, a diákjegy 10 lejbe kerül.

Luiza Zan a jazz, a funk, a rhythm&blues, valamint a bossa nova egyéni ötvözetét produkálja. Zenei tanulmányait Iași-ban, a George Enescu Zenei Egyetemen végezte, magánének szakon, részt vett neves művészek mesterkurzusain is. Jazz-zenei tudását Rick Condit amerikai szaxofonos és Armen Donelian amerikai zongorista mellett gyarapította. 2008 és 2010 között a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetemen tanított jazz-éneket, jelenleg a brassói Transilvania Egyetem zene fakultásának tanára.

Gyárfás István Gyafi” Budapesten született. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Tanszakán tanult, ahol a jazz-gitár mellett hangszerelést és improvizációt tanult. 1987-ben tanári- és előadóművészi diplomát kapott. 2001-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz szakán ismét kiváló minősítéssel, jazz-gitár előadóművész és tanár diplomát szerzett. A világ számos országában koncertezett.

Werner Gábor 1969. szeptember 2-án született Budapesten. Zenei tanulmányait ötévesen kezdte gordonkán, majd zongorán és ütőhangszereken folytatta. Gimnáziumi tanulmányai után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola győri tagozatára járt gordonka szakra, itt szerezte meg első diplomáját. 1991-től a MÁV Szimfonikus Zenekar tagja, emellett kamarazenekarokban is fellépett. 1997-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola karmesterképző-szakára, 1998-tól karmestere és művészeti vezetője a Hevesi Kamarazenekarnak, más zenekarokat is vezényelt. 2002-ben Donáth-díjjal tüntették ki.

Kiemelt kép: Luiza Zan Facebook-oldala