Lufival készülj gyereknapra!

Hiába van világjárvány és számos megszorító intézkedés, a városi gyereknap nem marad el. Május 27-én, szerdán jelent meg a Vidám Gyereknap elnevezésű esemény Facebookon, és „élményt, ismeretszerző játékot, vidám pillanatokat kínál nemcsak a kicsiknek, hanem a nagyobb gyerekeknek, még a szülőknek is” – ígérik az esemény oldalán. 

A részletekért Zörgő Noémit, a városháza sajtóreferensét kerestük meg. 

Az idei gyereknapot Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala közösen a kulturális intézményekkel – pontosabban a Haáz Rezső Múzeummal, a Művelődési Házzal, az Udvarhely Néptáncműhellyel és a Városi Könyvtárral – együtt szervezi. 

De mi lesz a program?

A gyerekek interaktív feladatlapokat kapnak, amikben a kulturális intézményekhez és a polgármesteri hivatalhoz kötődő kérdések szerepelnek majd: előadásokkal, tárlatokkal, Udvarhellyel kapcsolatos kérdésekre és feladatokra kell gondolni. Lesz olyan, ami online tartalomhoz kötődik, de olyan is, aminek a megoldásához ki kell mozdulni otthonról, árulta el Zörgő Noémi. 

A feladatokat hétfőn osztják meg, reggel élőben bejelentkeznek, elmondják a részleteket: hol találják meg a kérdőívet, mit kell vele csinálni, mi pontosan a feladat, meddig, hova kell beküldeni. A tervek szerint elsején este 7 óráig lehet a feladatokat megoldani és elküldeni. A reggeli bejelentkezéshez hasonlóan a nap végén lesz egy zárás, egy összesítő arról, hányan vettek részt.

A díjkiosztó kedden lesz, addig remélhetőleg ki tudják értékelni a válaszokat. A nyeremények között biztosan szerepel majd Kincses Képeskönyv, múzeumbelépő, de van már olyan fagyizó is, aki amint meglátta, hogy mivel készülnek, rögtön felajánlott ő is nyereményt. 

Ablakba a lufikkal!

Bár nem ünnepelhetünk  hagyományos módon, mégis szeretnék felmérni, hogy hány gyerek van Udvarhelyen, hányan vesznek részt az eseményen – monda a sajtószóvivő –, ezért azzal a kéréssel fordulnak a városlakókhoz, hogy minden olyan ház vagy tömbházlakás ablakába tegyenek ki lufikat, ahol van gyerek a családba. Ha többen vannak, akkor akár többet is. 

Este pedig egy vagy akár több drónt is felküldenek, járja végig Udvarhely utcáit, és kiderüljön hányan gyereknapozunk virtuálisan együtt. Tehát ajánlott hétfőre lufikkal készülni, tanácsolta.