Ludak és retrospektív Keresztúron

Kettős kulturális eseményre várja az érdeklődőket a székelykeresztúri Molnár István Múzeum 2020. február 19-én, szerdán 17.30 órától: Székelyudvarhely után itt is bemutatják a Gyertek haza, ludaim! című udvarhelyszéki gyermekjáték-gyűjteményt és ugyanekkor nyílik meg a Székelyföldi retrospektív című képzőművészeti kiállítás.

P. Buzogány Árpád fogja bemutatni az általa szerkesztett Gyertek haza, ludaim! című kiadványt a jelenlévő gyűjtők – Lőrincz József nyugalmazott magyartanár és Gálfalvi Gábor nyugalmazott tanító – bevonásával.

Ugyanitt 18 órától nyílik meg a Székelyföldi retrospektív című képzőművészeti kiállítás, ami olyan egykori művészek képeit sorakoztatja fel, akik munkájukkal Székelyföld maradandó értékeit, a tájat, a székely embert és az ő életét meghatározó anyagokat, a fát, a vizet, a falu templomának hívó erejét, a vidék történetének egy-egy momentumát jelenítik meg.

A tárlatot Lőrincz Ildikó művészettörténész, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa nyitja meg, Tamás György székelyudvarhelyi gyűjtő közreműködésével. Az alkotásokat március közepéig lehet megnézni a székelykeresztúri múzeumban.